Belföld

Neizer Anita a hvg.hu főszerkesztője

Neizer Anita (Neizer Anita)
Neizer Anita (Neizer Anita)

A szerkesztőség egyetértésével született döntés értelmében a 32 éves közgazdász végzettségű főszerkesztő hivatalosan is átveszi Gavra Gábor pozícióját a hírportál élén.

Neizer 2011 júniusa óta főszerkesztő-helyettes, október közepétől megbízott főszerkesztő volt, így a folytonosságot képviseli, de egyben új lendületet is vinne a hírportál életébe, hogy az az eddig megszerzett pozícióját tovább erősítve meghatározó szereplő legyen a hírpiacon. Az új főszerkesztő azt mondta, fontos számára az emberközpontú, úgynevezett szemmagasságból történő megközelítés, és az, hogy a hvg.hu továbbra is független és objektív hírportálként tájékoztasson, a hazai internetező társadalomnak hasznos, érdekes információkat nyújtson.

Elődje, Gavra Gábor azt követően mondott le, hogy a “bajai videófelvétel kezelésével, megjelentetésének körülményeivel súlyosan megsértette az 1979 óta megjelenő HVG alapértékeit, különös tekintettel a függetlenségre és a pártatlan tájékoztatásra, veszélyeztetve ezzel a HVG három és fél évtized alatt kivívott jó hírét”.

Fotó: HVG/Stiller Ákos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik