Belföld

Kitiltották kollégánkat Schiffer oldaláról

Lapunk újságírója véleményt írt Schiffer András profiljára Vágó Gábor távozásáról. Törölték a kommentjét, és azonnal kitiltották az oldalról. Schiffer elismerte a tiltást, a miértekre pedig annyit mondott: "Gondolom, a fikázó kommenteket törlik."

A sajtószabadság és a véleménynyilvánítás nagy harcosaként hirdeti magát az LMP, ehhez képest cenzúrázza a neki nem tetsző kommenteket a Facebookon – derült ki ma.

Munkatársunk Vágó Gábor távozása kapcsán írt egy véleményt Schiffer András nyilvános posztjához, melyben kollégánk azt fejtegette – teljesen kulturált módon -, hogy az LMP ezzel az utolsó esélyét is elvesztette ahhoz, hogy bekerüljön a parlamentbe. Emellett egy másik posztnál ugyancsak Vágó-témában sérelmezte, hogy Schiffer etikus magatartást kér számon a sajtótól, miközben továbbra sem vált meg attól a Ladányi Attilától, akinek a cége egy korrupciógyanús tenderen nyert 220 millió forintot. A tendert azóta lefújták, Ladányit viszont nem tették ki a pártból.

A második kommentet már el sem tudta küldeni kollégánk, mivel letiltották. Érdeklődésünkre Schiffer András közölte, hogy valóban törölték a hozzászólást, a miértre pedig az volt a válasz, hogy “gondolom a fikázó kommenteket törlik”.

Schiffer azt is elismerte, hogy kollégánkat egy az egyben kitiltották a pártelnök oldaláról, egyben megnyugtatólag közölte, hogy már újra hozzászólhat, mert a pártelnök leszedte a tiltást.

Update:

Schiffer András a következőket írta a Facebookon egyfajta válaszként:

“Oroszi Babett újságíró bekommentelt az oldalamra vmi lmp-fikázást, mire az adminisztrátor kitiltotta. Megjegyzem, saját oldalán mindenkinek nyilván jogában áll megválogatni mi kerül ki és mi nem. Mindenesetre Oroszi Babett kitiltását sk feloldottam. Mivel a törölt hozzászólásokat vmiért képtelenség helyreállítani, nagyon kérem, írja ki újra véleményét a független, tényfeltáró újságírás nagyobb dicsőségére!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik