Belföld

Bencze Tamás a győri kosarasok új vezetőedzője

A klub honlapjának hétfői beszámolója szerint az új vezetőedző megbízatása egyelőre a szezon végéig szól.

Bencze Tamás játékosként a ZTE csapatával három, a Kaposvárral pedig egy alkalommal nyert bajnoki címet. Edzői pályafutását a Zala Volán-ZTE női csapatánál kezdte 2004-ben, amellyel 2008-ban bronzérmet szerzett a Magyar Kupában. 2007-ben néhány hónapig a magyar női válogatott szövetségi kapitánya is volt. Dolgozott a Szeged női, Euroligát is megjárt csapatánál, legutóbb pedig a Falco KC NB I-es férfi gárdáját irányította.

A szakember szerdán 18.30-kor az MTK otthonában mutatkozik be új együttesével bajnoki mérkőzésen, majd vasárnap Zalaegerszegre látogat, jövő szerdán pedig már az Euroligában a címvédő orosz Jekatyerinburg ellen irányítja a Győrt.

“A győri klub nagyon nehéz időszakon ment keresztül, és még most sincs könnyű helyzetben. Én pár nappal ezelőtt kaptam felkérést, nem is sejtettem, hogy ilyen feladatot kapok, ami megtiszteltetés a számomra” – mondta Bencze Tamás, aki hozzátette, a cél nem változott: a bajnokságban a legjobb négy közé kell jutni.

Elődje, a korábban másodedzőként tevékenykedő Szentendrei Áron szeptemberben vette át a vezetőedzői teendőket, miután a csapatot a soproni mérkőzésre szállító autóbusz összeütközött egy személyautóval Kapuvárnál. A balesetben Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét, és több játékos súlyosan megsérült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik