Belföld

Okiratot hamisított Mesterházy?

nemeth-szilard(960x640)(1).jpg (németh szilárd)
nemeth-szilard(960x640)(1).jpg (németh szilárd)

Okirat-hamisítás gyanújával tesz feljelentést Németh Szilárd kormánybiztos, csepeli polgármester, aki szerint Mesterházy Attila Facebook-oldalán meghamisítva tették közzé vagyonnyilatkozata egy részletét – írta a Csepel.info.

Az MSZP-elnök Facebook-oldalára tavaly december 10-én került fel egy olyan kép, amely Németh Szilárd országgyűlési képviselőt, illetve a vagyonbevallása egy részletét ábrázolja, hogy így tegye hiteltelenné. Németh korábban azt állította, hogy egy viszonylag kis kertes házban lakik, a képen bemutatott vagyonbevallásból viszont úgy tűnt, mintha valójában egy 539 négyzetméteres házban lakna.

Az oldalon eredetiben közzétett vagyonnyilatkozatból ugyanakkor kiderül, hogy ez a szám Németh Szilárd ingatlanának teljes területét jelenti, a ház udvarával együtt, ami arra utal, hogy a Mesterházy oldalán közzétett változatot manipulálták. A Csepel.info értesülései szerint a kormánybiztos épp ezért rendőrségi feljelentést tesz a kérdéses kép közzététele miatt, okirat-hamisítás gyanújával. Mesterházy Attila idővonalán már nem látható a Németh Szilárdról kiposztolt fotó, de az az eredeti linkkel még elérhető  – írta a Csepel.info.

Németh Szilárd egy korábbi interjújában azt mondta, hogy háza 80 négyzetméter, plusz a tetőtér. A fideszes politikus már korábban azt mondta, hogy mivel parlamenti képviselőket érint a történet, az ügyet bejelenti az Országgyűlés elnökének és a mentelmi bizottságnak is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik