Belföld

Egymásnak esett a Fidesz és az MSZP Győrben

Ugyan még jópár hónap van a választásokig, a politikai marakodás máris elkezdődött: „trafikmutyi”, „munkanélküliség”, „stabil gazdaság” – többek között ezek a szavak repkedtek, illetve narancssárga lufik.

Se a térségnek, se az országnak nincsen szüksége azokra a lufikra, amelyeket beváltatlan ígéreteivel a Fidesz eregetett az elmúlt másfél évben – mondta Kránitz László, a szocialista párt Győr-Moson-Sopron megyei elnöke hétfőn, amikor Győr belvárosában bemutatták az MSZP és az Együtt2014-PM egyéni országgyűlési képviselőjelöltjeit.

“Nagyon sok választópolgárt 2010-ben megtévesztett, mondhatnám azt, becsapott a Fidesz, ennek köszönhető a kétharmados többségük. Én abban bízom, és tudom, hogy az embereket ma már nem lehet becsapni, hiába dolgozik egy propagandagépezet a Fidesz mellett, mögött” – fogalmazott a politikus az eseményen, amelyen a beváltatlan ígéreteket jelképező többtucatnyi narancssárga léggömböt eresztettek el.

MSZP: a magyar embert megsarcolták

Mint mondta, a kormányzat megnyilatkozásaival szemben azt látják, hogy Nyugat-Magyarországon, így Győr-Moson-Sopron megyében is egyre több a nehéz helyzetű ember; az ő életükön kívánnak, és választói felhatalmazás esetén fognak is segíteni a tavasszal induló új törvényhozási ciklusban.

A Fidesz lufijait sorolva a “trafikmutyit, a földmutyit, a takarékszövetkezet-mutyit” és azt a sok-sok adót említette, amivel Magyarországot és annak polgárait az elmúlt három és fél évben “megsarcolták”.

Az eseményen elhangzott “a kormányváltó szövetség” Győrben Fábián Györgyöt és Varga Márkot, Mosonmagyaróváron Lehóczki Attilát, Csornán Kránitz Lászlót, Sopronban pedig Kalmár Istvánt indítja a tavaszi országgyűlési választáson.

Fidesz: Győr és a megye talpra állt

A Fidesz győri elnöksége szerint Magyarország és Győr-Moson-Sopron megye is megerősödött, 22 éves csúcson van a foglalkoztatás, az ország pénzügyileg stabilizálódott, a gazdaság tartós növekedési pályára lépett.

Ezt a győri elnökség hétfőn közölte az MTI-vel, reagálva az ellenzéki szocialista párt megmozdulására. A kormánypárt győri elnökségének közleménye szerint a gazdaságpolitikai irányváltásnak köszönhetően Győr-Moson-Sopron megyében ma történelmi mélyponton, 3,5 százalékon van a munkanélküliség.

A megye nem kér többet ugyanabból a bukott baloldalból, amely egyszer már bebizonyította, hogy alkalmatlan Magyarország vezetésére: a munkanélküliséget megduplázták, az országot eladósították, a gazdaságot zuhanórepülésbe vitték, az országot pénzügyileg a csőd szélére sodorták – tették hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik