Belföld
vox mirabilis (vox mirabilis, )

Bécsben és a Salzburgi Dómban koncertezett a Vox Mirabilis

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2014. 01. 06. 18:06

Immár harmadik alkalommal kapott meghívást a Vox Mirabilis Kamarakórus Ausztriába. A tavalyelőttinagy sikerű, bécsi karácsonyi koncertturné után 2013-ban Salzburgba is meghívták az együttest, ahol a dómban és az Orsolyita templomban is felléptek egy rövid műsorral.

Néhány perc alatt szépszámú közönség gyűlt össze, akik tapssal jutalmazták a magyar kórus bemutatkozását a Salzburgi Dómban. Különleges élmény volt az együttes tagjainak ebben a csodálatos akusztikában énekelni. Prof. Czifra János, a dóm zeneigazgatója örömmel mutattameg a kórustagoknak az orgonát, amelyen Mozart is játszott, a próbatermet és a gyönyörű sekrestyét, amit csak különleges alkalmakkor nyitnak ki a nagyközönségnek. A zeneigazgató meghívta a kamarakórust egy bemutatkozó koncertre, amire várhatóan még 2014-ben sor kerül.

Fotó: ÖKK

Az együttes a salzburgi magyarok karácsonyi ünnepségén is énekelt az Orsolyita templomban, ahol nagy örömmel hallgatták a magyar kórusműveket és meghívták őket egy következő alkalomra is. A Vox Mirabilis Kamarakórus különleges műsorral készült az ausztriai hangversenyekre, meghitt karácsonyi művek csendültek fel előadásukban, sőt ősbemutatóval is kedveskedtek a közönségnek.A három napos ausztriai program utolsó napján Bécsben két helyszínen léptek fel, ahol ráadással zárták az éneklést. Mind az osztrák közönség, mind a magyarok vastapssal jutalmazták a kamarakórus hangversenyét. „Jövőre is visszavárnak minket. Kell ennél nagyobb siker?” – nyilatkozta Zemlényi Katica, a kórus karnagya.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Marjai János/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.