Belföld

Állami pénzből kampányol Navracsics?

navracsics tibor (navracsics tibor)
navracsics tibor (navracsics tibor)

A közigazgatási és igazságügyi miniszter nagyrészt a saját választókerületéhez, vagyis a Veszprémi 1-es számú körzethez tartozó szervezeteket támogatja a tárca szabadon használható keretéből – írja a Blikk.

A lap összegyűjtötte, milyen célokra adott pénzt Navracsics, és kik kapták az összegeket. Ez alapján azt írják, hogy többnyire Veszprém megyei településeken működő civil szervezetek voltak a győztesek között,  több mint 43 millió forintot kaptak tíz hónap alatt. Navracsics Tibor választókerületében 25 település található, közülük húszan nyertek valamilyen formában támogatást, összesen több mint félszáz alkalommal.

Hozzátették, hogy nyár közepe óta néhány ismertebb fővárosi, illetve országos szervezeten és egy lajosmizsei könyvkiadón kívül kivétel nélkül a miniszter választókerületéhez kötődő egyesületek kapták a pénzeket, többnyire különféle helyi események és programok megrendezésére.

A minisztérium ezt azzal indokolta a lapnak, hogy Navracsics fogadóóráira Veszprémből és környékéről érkeznek támogatási kérések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik