Belföld

A biztonsági őröktől is lehet BKV-jegyet venni

BKV vonaljegy (BKV, metró, tömegközlekedés, jegy, vonaljegy, Tarlós István)
BKV vonaljegy (BKV, metró, tömegközlekedés, jegy, vonaljegy, Tarlós István)

Megrohamozták az utasok a pénztárakat, ezért több helyen árulnak vonaljegyet és bérletet.

Az év eleji forgalomnövekedés miatt több helyen árulnak jegyet és bérletet a fővárosban, a beléptetéses jegyellenőrzést végző biztonsági őröktől is lehet vonaljegyet vásárolni, s meghosszabbították a jegypénztárak nyitva tartását – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A közlemény szerint a jegy- és bérletértékesítési pontokon hétfőn a szokásosnál többen kívánták a bérletüket megváltani, ezért több pénztárnál is nőtt a sorban állás ideje. A várakozási idő csökkentésére minden pénztárban teljes kapacitással, hat bérletértékesítési ponton pedig hosszított nyitva tartással várja az utasokat a BKK. További értékesítési pontokat nyitottak a Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar metróállomáson, valamint a Nyugati tér állomáson, keddtől pedig további ideiglenes értékesítési pontokat alakítanak ki.


Fotó: Kummer János

Felhívták a figyelmet arra, hogy a Budapest-bérletek a MÁV-Start és a Volánbusz kijelölt jegypénztáraiban is megvásárolhatóak. A BKK arra kéri az utasokat, hogy aki teheti, ezeknél a társszolgáltatóknál vásárolja meg utazási igazolványát.

Szintén a sorban állás idejének csökkentésére a metróvonalakon hétfőtől a rendelkezés visszavonásáig a beléptetéses jegyellenőrzést végző biztonsági őröktől is lehet vonaljegyet vásárolni, de mást, például szakaszjegyet, illetve bérletet nem árusítanak.

A BKK közleményében arra is kitért, hogy a közeljövőben, az idén tavasszal megkezdődik háromszáz új, a legtöbb jegy- és bérlettípust árusító, érmét és bankjegyet elfogadó és visszaadó, valamint bankkártyaterminállal rendelkező jegykiadó automata beüzemelésének első üteme is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik