Belföld

Rendőrkézen a Corvin-iskola rongálói

Hat millió forint kárt okoztak a vandálok.

Újév másnapján elsőként számoltunk be róla, hogy ismeretlenek szétverték a hódmezővásárhelyi vendéglátó ipari szakközépiskola egykori, Hóvirág utcai épületét. A cikkünk megjelenése után nem sokkal a rendőrség nyomozást kezdett az ügyben.

A megyei kapitányság tájékoztatása szerint a vandálok nemcsak az üvegeket törték be. A konnektorokat a falból, vezetékestől kitépték, a mellékhelységek mosdókagylóit letörték, megrugdosták az ajtókat, valamint szétdobálták a kémia szertár vegyszereit az aulában. A helyszíni szemlét végző rendőrök összesen hat millió forintos kárt állapítottak meg.

A vásárhelyi nyomozók az egyik rongálót még pénteken előállították. A 17 éves fiú a kihallgatásán azt vallotta, szilveszter éjszaka összeveszett a barátnőjével, ezért dühében kiütötte az iskola főbejáratának üvegeit.

Az épületben okozott rongálással a rendőrök egy nagyobb bandát gyanúsítanak. A társaságból két fiatalkorút és egy 18 éves fiatalt a rendőrök már el is fogtak.

A galeri egyik 17 éves tagja, a rendőrségi kihallgatása után megfenyegette az egyik gyermekkorú tanút, hogy „megkeresik”, ha netán vallani mer. Az ő esetében a rendőrség kezdeményezte az ügyészségen az előzetes letartóztatásának elrendelését.

A nyomozás továbbra is tart. A rongálási ügyben további gyanúsítások várhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik