Belföld

Felavatták a kibővített Vodafone Sportcentrumot

vodafone sportcentrum (vodafone sportcentrum)
vodafone sportcentrum (vodafone sportcentrum)

A ceremónia végén felhúzták a mennyezetre az Alba Fehérvár tavalyi, magyar bajnoki és kupagyőzelmét szimbolizáló győzelmi zászlót.

Felavatták a kibővített és felújított Vodafone Sportcentrumot vasárnap Székesfehérváron az Alba Fehérvár és a Körmend NB I-es kosárlabda-mérkőzése előtt.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke az ünnepségen elmondta, hogy a szövetség számára valamennyi csapat egyformán fontos, ezért is indítottak csarnokfelújítási programot. Jelezte, hogy a következő két évben több hasonló minőségű arénát is szeretnének átadni.

MTI Fotó: Beliczay László

A Vodafone Sportcentrum kapcsán megjegyezte: olyan csarnok jött létre, amely a magyar kosárlabdát a nemzetközi színtéren is segítheti. A Vodafone Sportcentrum – korábbi nevén Arév csarnok – bővítésére a látvány csapatsportágak támogatását biztosító társasági adókedvezményből  485 millió forint jutott. A beruházás teljes költsége nettó 700 millió forint volt, az önerőt a város önkormányzata biztosította.

MTI fotó: Beliczay László

A csarnokban új lelátórész és VIP-tribün épült, emellett edzőtermet, öltözőket, kollégiumi szobákat és kiszolgáló helyiségeket építettek. A befogadóképesség 264 ülőhellyel bővült, s a létesítmény alkalmassá vált nemzetközi kosárlabda-mérkőzések megrendezésére is.

Az Arév csarnok a hetvenes évek végén épült, a hozzáépített főépület 1985-ben készült el. Az arénát 1998-ban bővítették először.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik