Köd (köd)
Belföld

Vigyázzon az utakon! Sűrű köd fenyeget!

Több megyében ismét tartós, sűrű köd várható, emiatt az ország északi felében hét megyére és a fővárosra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

A sűrű köd miatt péntek hajnalban két repülőgép nem tudott leszállni a Liszt Ferenc-repülőtéren péntek hajnalban. Az egyik Budapest helyett Bécsben, a másik gép Ljubljanában szállt le. A felszálló gépek forgalmában nem volt fennakadás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megye területén, valamint Budapesten van érvényben a köd miatt kiadott figyelmeztetés.

Mint írták, estétől északnyugaton, északon, a középső országrészben és az Északi-középhegységben ismét egyre több helyen várható sűrű köd.

Akár 12 fok is lehet

Az előrejelzés szerint szombaton a legtöbb helyen ritkul vagy megszűnik a köd. Jobbára borult marad az ég, de főként az Alföldön szűrt napsütésre lehet számítani. Helyenként szitálás, kisebb eső előfordulhat, nagyobb valószínűséggel az északi és a nyugati országrészben.

A szél egyre többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet plusz 5 és plusz 12 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik