Belföld

Törik, zúzzák az iskolát

Már nemcsak az idő és az elemek, de garázdák is pusztítják a Corvint Hódmezővásárhelyen.

Borzalmas látvány

Az elmúlt napokban, hetekben tucatnyi üveget törtek ki a több mint egy éve üresen álló, volt hódmezővásárhelyi vendéglátó ipari szakközépiskola, a Corvin hajdani épületén. Több olvasónk jelezte, napról-napra szaporodnak a betört üvegek, és valóban, a bejárat mellett eldugott buli helyszínt találtunk.  A több söröskupak, rengeteg cigarettacsikk azt mutatja, nem egy nap termése a rongálás. Azt is megtudtuk, egyik éjjel döngő zaj is hallatszott az iskola felől, talán ekkor próbálkoztak az ajtó betörésével.

Nem kímélték a termek ablakait, sem a nagy bejárati ajtók üvegtábláit sem. Üvegdarabok, szilánkok borítják a környéket kívül-belül. Akinek nem muszáj ne sétáljon arra, mert ezt egy vékonyabb talpú cipőben fájdalmasan is tapasztalni fogja.

Van, akik jó bulinak tartják a üvegtörést

Egy kutyáját arra sétáltató hölgy először azt hitte, rendőrök vagyunk és azt mondta látott már éjjelente zseblámpázást is, sőt mintha a tetőn is randalíroztak volna már. Tény, a hatalmas töréseken akár az iskolaépületbe is be lehet mászni – ha nem fél valaki, hogy ráesik a kitört üvegtábla – , és sportosabb egyénnek biztosan a lapos tetőkre való feljutás sem okoz gondot. Az ablakokon benézve a termek üresnek, de tisztának látszanak – egyelőre.

Az iskolaépületről legutóbb szeptemberben írunk. Akkor még csak a természet rongálta az épületet, omlott a fal, fák, bokrok türemkedtek ki az épület falából, mára azonban garázda kezek is ezt teszik. Az épület – úgy tudjuk még a városé – sorsa akkor fordulhatna jobbra, ha mint ahogy azt tervezik átvenné a katolikus egyház és a kertvárosi iskola részévé válna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik