Belföld

Törik, zúzzák az iskolát

eszem
eszem

2014. 01. 02. 10:10

Már nemcsak az idő és az elemek, de garázdák is pusztítják a Corvint Hódmezővásárhelyen.

Borzalmas látvány

Az elmúlt napokban, hetekben tucatnyi üveget törtek ki a több mint egy éve üresen álló, volt hódmezővásárhelyi vendéglátó ipari szakközépiskola, a Corvin hajdani épületén. Több olvasónk jelezte, napról-napra szaporodnak a betört üvegek, és valóban, a bejárat mellett eldugott buli helyszínt találtunk.  A több söröskupak, rengeteg cigarettacsikk azt mutatja, nem egy nap termése a rongálás. Azt is megtudtuk, egyik éjjel döngő zaj is hallatszott az iskola felől, talán ekkor próbálkoztak az ajtó betörésével.

Nem kímélték a termek ablakait, sem a nagy bejárati ajtók üvegtábláit sem. Üvegdarabok, szilánkok borítják a környéket kívül-belül. Akinek nem muszáj ne sétáljon arra, mert ezt egy vékonyabb talpú cipőben fájdalmasan is tapasztalni fogja.

Van, akik jó bulinak tartják a üvegtörést

Egy kutyáját arra sétáltató hölgy először azt hitte, rendőrök vagyunk és azt mondta látott már éjjelente zseblámpázást is, sőt mintha a tetőn is randalíroztak volna már. Tény, a hatalmas töréseken akár az iskolaépületbe is be lehet mászni – ha nem fél valaki, hogy ráesik a kitört üvegtábla – , és sportosabb egyénnek biztosan a lapos tetőkre való feljutás sem okoz gondot. Az ablakokon benézve a termek üresnek, de tisztának látszanak – egyelőre.

Az iskolaépületről legutóbb szeptemberben írunk. Akkor még csak a természet rongálta az épületet, omlott a fal, fák, bokrok türemkedtek ki az épület falából, mára azonban garázda kezek is ezt teszik. Az épület – úgy tudjuk még a városé – sorsa akkor fordulhatna jobbra, ha mint ahogy azt tervezik átvenné a katolikus egyház és a kertvárosi iskola részévé válna.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Kommentek

Budapest, 2017. április 17.
Kulka János színművész egy jelenetben Ujj Mészáros Károly rendező X. című skandináv típusú krimije forgatásán Budapesten 2017. április 13-án. A Magyar Nemzeti Filmalap 489 millió forinttal támogatja a thrillert, amely várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.
MTI Fotó: Kallos Bea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.