Belföld

Rezsicsapatot toboroz Orbán Viktor

A főváros I. kerületének lakói ma levelet kaptak a miniszterelnöktől és Rogán Antaltól, összefogás kell, mert a küzdelem még nem ért véget.

Melyik küzdelem? Az a küzdelem, amiben a külföldi közműcégek és a bankok ellen harcolunk, akik el akarják törölni a rezsicsökkentést – írja Orbán. A megoldás pedig az, hogy szerveződni kell, na meg csatlakozni a Magyar Csapathoz, amihez a rezsicsökkentési tanácskozásokon lehet csatlakozni.

Kép: 444.hu

Az esetről és a levélről a 444 számol be, az írás hangvétele pedig többek között azért is furcsa, mert Rogán Antal korábban már kijelentette, ők a világpiaci árak csökkenésével számolnak 2014-ben, ezért jön majd a harmadik rezsicsökkentés.

A rezsiharc éve

Orbán Viktor már korábban elmondta, 2014 a rezsiharc éve lesz, Kötcsén kijelentette: „Fel fognak vonulni velünk szemben a külföldi kézben lévő nagy energiaszolgáltatók és a mögöttük lévő politikai erők is. Nekünk azonban egyszer és mindenkorra le kell zárnunk azt a korszakot, amelyben nyerészkedni tudtak az energiaszolgáltatók az embereken.”

Innen tehát az ötlet, ami a Magyar Csapat megalakításához vezetett, szóval „most az a legfontosabb, hogy megszervezzük magunkat” – szólít fel mindenkit a levélben Orbán Viktor, majd – csak úgy a levél végén – sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kíván mindenkinek.

Olvasói sztorik