Belföld

Jégtöréssel kezdték a szegedi vitorlázók az idényt

Újévi malacsült volt a jutalma a január elsején is hajóba szállóknak.

Az újév első napján „fogadóvá” alakult a szegedi vitorlás és kishajós oktató bázis a régi Téli Kikötőben. Az idén kilencedik éve már, hogy a vitorlázás, a Tisza és a vízi sportok szerelmesei az újév első napján a VÍZ-PARTY-n hódoljanak szenvedélyüknek.


fotó: Kipper György

Bár az elsőként kifutó hajók még vékony jégpáncélt törtek a Tiszayacht kikötőben, a napsütés és a kellemes dél-keleti szél újabb és újabb vitorlásokat, kajakokat, sárkányhajót csalt ki a Maros torkolatába. Folyamatosan érkeztek a volt tanulók, oktatók, hajósok és egy rövid, inkább csak szimbolikus értékű hajókázás után egymásnak adják a hajókormányt.

A parton újévi malacsült, hurka, kolbász, fogadta a látogatókat, a vitorlázásból, hajókázásból visszatérők gyors regenerálódásáról forró tea és sütemények gondoskodtak, a vidám hangulatot forralt bor fokozta. Mivel a lelkesedés az utolsó pillanatig kitartott a hajók leszerelése már sötétedés utánra maradt.

Reméljük, hogy az év első napján történtek jegyében telik majd az újesztendő, és oktatás, sportolás közben  2014-ben is sűrűn találkoznak majd a Tiszán -mondta a Szeged24 kérdésére Kipper György, a rendezvény szervezője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik