Belföld

Győzelemmel a lábán síel Orbán Viktor

A miniszterelnök síeléssel kezdte az évet, most pedig kiderült, magyar léccel suhan a pályánés a modell neve is sokatmondó.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kormányfő egy Facebookra felöltött képpel kezdte az évet, amin családjával síel. Akkor nem lehetett sokkal többet tudni a téli pihenésükről, most azonban a HVG azt írja, hogy a miniszterelnöki síléc egy magyar cég gyártmánya, méghozzá az Explosivé. A 2010-es modell neve pedig Victory, vagyis győzelem, ez sem véletlen.

Magyar kézbe magyar síléc
Fotó: Facebook

A lap megkereste a vállalkozást vezető Kovács Barnabást, aki elmondta, Orbán Viktor és családja már állandó ügyfélnek számít, majd hozzátette, a 2010-es Victory SL modellt ő ajándékozta a kormányfőnek, a 2010-es darabnak pedig direkt adták a Victory nevet.

A léceket egyébként nem Magyarországon, hanem egy cseh üzemben gyártják, és a kötés sem magyar termék. A teljes szett ára pedig nagyjából 100-110 ezer forint körül van.

Orbán Viktor nincs egyedül a nemzetközi sípályákon, Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője alig egyórányi autóútra van a miniszterelnöktől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik