Belföld

Győrben is zajlik a szilveszteri nagytakarítás

A városban mintegy 30 köbméter szemetet gyűjtöttek össze a Győr-Szol munkatársai.

A szilveszteri mulatságokat követően a GYŐR-SZOL Zrt. elvégezte a belvárosi rendezvények helyszínein a szükséges takarítást.

A munka, amelyben összesen húsz ember vett részt a tűzijátékot követően kezdődött. Az egyik legfontosabb éjszakai feladat a Szent István út megtisztítása volt. A városon áthaladó főúton azért kellett igyekezni a takarítással, hogy a rendőrség minél hamarabb vissza tudja adni a burkolatot a közlekedőknek.

Jelentős mennyiségű hulladékot kellett eltakarítani a sétálóutcákról és a terekről is. Műanyag poharak, üvegek, szerpentinek, trombiták voltak abban a mintegy 30 köbméter szemétben, amelyet a GYŐR-SZOL Zrt. dolgozói szerda délig gyűjtöttek össze. A munka hatékonyságának fokozására a szolgáltató kisebb és nagyobb seprőgépeket is a belvárosba vezényelt, így mire az ünneplést követően ébredt a város, a szilveszter utáni belvárosi takarítás utómunkálatai maradtak csak hátra.

“A belváros mellett természetesen a lakótelepeken is ünnepeltek a győriek. Ezen városi zöldterületeken eldobált hulladékok összegyűjtésére a GYŐR-SZOL Zrt. Adyvárosi kezdéssel hétfőn külön programot indít” – mondta portálunknak Nagy Csaba, a társaság kommunikációs menedzsere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik