Belföld

Lencsével indult 2014

Ezeradag főzelék főtt a katonai kondérokban az év első napján

A Magyar Honvédség gulyáságyúiban főtt a székesfehérvári közös lencsefőzelék. Az ételt Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, Cser-Palkovics András polgármester, a város alpolgármesterei és a városi képviselőtestület több tagja is kínálta az év első napján.

Hagyományteremtő szándékkal indították el egy évvel ezelőtt a szerencsehozó lencse kínálását Székesfehérváron. Idén második alkalommal gondoskodott közösen Székesfehérvár Önkormányzata, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága és az Alba Plaza, hogy szerencsésen induljon az újév a székesfehérváriaknak.

Mintegy 1000 adag lencsefőzelék főtt reggel óta a katonai gulyáságyúkban. A főzeléket feltéttel és meleg teával kínálták az érkezőknek. A szerencsehozó ételt Kótai Róbert főhadnagy, tábori lelkész áldotta meg.

„A 2013-as Szent István Emlékév indításakor arra gondoltunk, hogy legyen egy olyan közös programunk, amelyen a város polgárai találkozhatnak, és a lencse elfogyasztása mellett jó szerencsét, boldog, sikeres újesztendőt kívánhatnak egymásnak. A kezdeményezés nagyon sikeres volt, ezért idén is megrendeztük az eseményt.” – mondta el a polgármester, majd hozzátette: a katonák nagyon sokat segítettek, hiszen amellett, hogy elkészítették a főzeléket, annak szállításában is részt vettek.

Az Alba Plazaban felállított sörpadokon ülve jóízűen kanalazták a finom eledelt a fehérváriak. A beszélgetésekből az is kiderült, voltak, akiknek ez az egy tál meleg étel a napi betevőt jelentette. Az asztaloktól mindenki jóllakottan és azzal a biztos tudattal állt fel, hogy mindent megtett annak érdekében, hogy bőséges és szerencsés legyen a 2014-es esztendő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik