Belföld

Ilyen idő lesz Szilveszterkor

kod-budapest(2)(960x640).jpg (köd, budapest, autópálya,)
kod-budapest(2)(960x640).jpg (köd, budapest, autópálya,)

Az év utolsó, és az első napján marad az éjszakai fagypont körüli hőmérséklet, míg napközben 10 fok közelébe kúszik a higanyszál - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből.

Kapcsolódó cikkek

Kedden dél felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, ugyanakkor a Dunántúlon még sok felhő ígérkezik, itt néhol kisebb eső is előfordulhat. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, csupán a Délkelet-Alföldön élénkülhet meg holnap a délkeleti szél. Estétől egyre több helyen párássá válik a levegő, köd képződik.

A hőmérséklet napközben 5 és 9, késő este 0, +5 fok között várható.

Szerdán a déli megyékben változóan, másutt többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Párás, néhol ködös idő várható. Északon helyenként szitálás, gyenge havas eső is előfordulhat. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de az Észak-Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél.

A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 8 fok között alakul.

Csütörtökön nyugaton és délen átmenetileg hosszabb időre kisüt a nap, majd ott is megvastagszik a felhőzet. Elszórtan, estétől nyugaton egyre több helyen várható eső. Élénk, az északnyugati országrészben helyenként erős lesz a délkeleti, déli szél.

A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 11 fok között alakul, délnyugaton, délen lesz a melegebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik