Belföld

Hanghullámokkal fűtenek

A Halott Pénz és a Hangmás koncertje melegítette fel a rajongókat a Petőfi Kultúrtérben.

Gőzölgő bögrék, forralt bor, szegfűszeg és fahéj illat, kabátban táncoló emberek, sapkák és sálak a bár körül. Igen, a Petőfi Kultúrtér továbbra sem szauna helyiség, sokkal inkább fagyasztóláda, amiben a hőhullámokat igyekeznek hanghullámok helyettesíteni, és be kell valljam: csodák csodájára a módszer bevált, legalábbis a december 28-ai előszilveszteri koncerten egész biztosan.

Kilenc, negyed tíz felé már gyülekezett a tömeg a bárpultnál, a vendégek egyenletesen fogyasztották az alkoholt, hogy a belső fűtés is meglegyen, de az igazi enyhülést csak a Hangmás tudta meghozni.

Ahogy a hattagú együttes zenélni kezdett, az élet is beindult a nézőtéren. Eleinte csak páran rázták magukat a punk-elektro-disco keverék zenére, amit helyenként egy kis rockkal vegyítettek a srácok, majd lassacskán a kevésbé bátrak is a parkettre merészkedtek. A gitárosok szinte széttépték a hangszer húrjait, és a dobos is beleadott apait-anyait, a szólók pedig egyenesen frenetikusak voltak. Látszott, hogy bár a közönség még csak az éledező fázisban van, a zenekar igyekszik a tetőtérig fokozni a hangulatot.

Totális hangzavart azonban csak a Halott Pénz tudott teremteni. Ahogy Marsalkó Dávid, a rímforgató és a hip-hop együttes énekese, Járai Márk a színpadra lép a tömeg már tapsol, fütyül és üvölt, pedig a fiúk még csak hangolnak. Aztán Dávid felkapja az mikrofont és beleüvölt: Helló Fehérvár! -és onnantól elszabadul a pokol.

Tánc közben a közönség  levetkőzik, csápolnak, együtt énekelnek a frontemberrel és amikor kell mindenki engedelmesen tapsol! A közel egy órás koncerten a fiúk leginkább a 2013-as, “Szólj anyunak, hogy a városban vagyok” albumról adnak elő számokat. Felcsendül a “Hello Lányok”, és a “Minden szobába kell egy álom”, majd a srácok a “Feneked a gyengém”- mel zárnak.  A koncert végén elmondják: Nagyon jól érezték magukat és örültek, hogy ilyen közönség előtt léphettek fel!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik