Belföld

Épül a soproni Szent Margit Plébánia új temploma

Jövő nyárra készül el a soproni Árpádházi Szent Margit Plébánia új temploma. A több mint 300 millió forintba kerülő építkezés idén tavasszal kezdődött, és az év végére már az íves tetőszerkezet is a helyére került – tájékoztatta Bognár István plébános.

A teljes bekerülési összeg kétharmadának van meg a fedezete, a hiányzó részt pályázatokból próbálják előteremteni, de szükség van a hívek segítségére is.

Ők eddig is jelentős szerepet vállaltak magukra, hiszen az utóbbi egy-két évben mintegy 30 millió forintot adományoztak a plébániának – emelte ki Bognár István. A több mint 300 millió forintos beruházáshoz az egyházi kárpótlásból 140 millió forintot különítettek el, a győri püspökség pedig további 40 millióval, a soproni önkormányzat 20 millióval járult hozzá.

Az építkezés idén májusban kezdődött, és a tervek szerint jövő augusztusra fejeződik be. A plébános kifejtette: míg a régi kápolnában legfeljebb százötven-kétszáz, addig az új templomrészben csaknem háromszáz hívő fér el. Az épülő templom háromszintes lesz, az alagsorban ezer urnahelyes altemplommal, továbbá egy hatvan személyes karzattal. A korábbi épületből közösségi teret alakítanak majd ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik