Belföld

Ilyen lesz az év utolsó estéje

Négy zenekar, disco, utcabál, tűzijáték búcsúzik 2013-tól Vásárhelyen szilveszterkor.

Íme a program, közben pedig Kowalsky videókkal adunk kedvcsinálót.

17:00 Delta Terminal

A Delta Terminal 2012-ben alakult Hódmezővásárhelyen. Sajátos hangzásvilágú instrumentális zenét játszanak.

Tagok: Szegény István (dob); Balázs Arnold (ütősök); Belovai János (szólógitár); Ambrus István (ritmus gitár); Karasz Gábor (basszusgitár); Benyhe Róbert (effektek).

19:00 Rockefeller

A 2000 óta létező Rockefeller repertoárján magyar és külföldi rock dalok feldolgozásai szerepelnek. A zenekar az elmúlt évben sok változáson ment át, csatlakozott egy új énekesnő, új gitáros és új billentyűs is a csapathoz. A nehéz évkezdet ellenére teljes erővel dolgozik és koncertezik a zenekar. Erre az estére a klasszikus rockzenei dallamok fognak dominálni.

21:00 Twentees

A hódmezővásárhelyi Twentees 2012 nyarán állt össze jelenlegi formájában. A főként indie rockként definiálható gitárzenéjükre olyan különböző stílusú zenekarok voltak hatással, mint a The Black Keys, a Blink 182, vagy a Bloc Party. Ihleteik forrásának számít a legtöbb modern felfogású rock zenekar, akik hagyományos hangszereléssel adnak elő korízlésnek megfelelő dalokat – pontosan ez a Twentees törekvése is.

23.00 Kowalsky meg a Vega

A zenekar laza, popos, táncolható, modern, saját bevallásuk szerint “zsivány pop”-ként aposztrofált zenét játszik, amely a pop és rock alapok mellett blues, jazz, hip-hop, drum n’ bass és r&b elemeket is vegyít. A számok szöveg- és dallamvilága a már ismert Kowalsky stílusjegyek mellett a humort, az öniróniát és rengeteg más elemet is felvonultat egy-egy dalban. Fellépésük igazi aktualitását az adja, hogy december 27-én mutatják be legújabb „Hullajózan” című dalukat, amely szintén helyet kap a 2014-ben megjelenő vadonatúj albumukon is.

Hódmezővásárhely utcabálon kikapcsolódó közönsége biztosan nem csalódik, hiszen több mint egy évtizede nem volt szilveszterkor szabadtéri, ingyenes rendezvény. A koncerteket óriás kivetítőn követhetik az óévet búcsúztatók és az augusztus 20-án elmaradt tűzijátékot is pótolja a város, amennyiben az időjárási körülmények azt megengedik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik