Belföld

Milliókért utaznak külföldre a közmédia kurátorai

utazás (utazás)
utazás (utazás)

Idén február és december között 4,4 millió forint értékben utaztak külföldre a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagjai.

Az adatokat az Átlátszó kérte ki, ebből derül ki, hogy a legtöbbe két kurátor tizenkilenc napos ausztráliai utazása került, összesen 2,384 millió forintba, ehhez pedig kaptak még bruttó 1280 euró napidíjat.

A Közszolgálati Közalapítvány kuratórium a közmédia átalakítása után jött létre, a különálló médiumok (Magyar Televízió, Magyar Rádió, Duna Televízió és MTI) kuratóriumait olvasztották egybe. A megkérdezett kuratórium most meglehetősen gyorsan válaszolt az Átlátszónak, hiszen a kérést december elején küldték el, a válasz pedig már meg is érkezett.

2013 februárja óta a kuratórium tagja 13 hivatalos külföldi úton vettek részt, egészen pontosan összesen 4.400.388 forint értékben. Az Átlátszó azonban ehhez hozzáteszi, hogy ez az összeg nem egészen pontos, hiszen még nem tartalmaz több utat, például a kuratórium elnökének, Balogh Lászlónak november végi, ötnapos londoni útját, de ez csak az egyik hiányzó adat.

A blog kiemeli, hogy a kurátorok többnyire Európába utaznak, de ketten-ketten voltak például Ausztráliában és Dél-Koreában is, az előbbi – már említett – út volt a legdrágább, 19 nap, 2.384.086 forint, plusz a napidíj.

Erre a linkre kattolva pedig elolvashatja az elnök Átlátszónak írt levelét és a részletes kimutatásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik