Belföld

Ellopták a bográcsukat, mégis tudtak segíteni

eszem

2013. 12. 28. 09:49

Van egy baráti társaság Vásárhelyen, akik négy éve közösen ünnepelnek János napkor, és nemcsak maguknak, a hajléktalanoknak is főznek.

A négy éves hagyományt egy maroknyi vidám fiatal indította Hódmezővásárhelyen. Azóta minden évben egyikük János névnapját ünnepelvén két hatalmas bográcsban főznek valamilyen finom étket. Az egyik bográcsot mindig a hajléktalan szálló lakóinak ajánlják fel. A kezdeményezés csaknem egyedülálló volt a városban, bár egyre több követőre talál, mégis ritkaság, hogy egy baráti társaság a jó hangulatú összejövetelük mellett olyanokra is gondoljon, akiknek kevesebb adatott.

Hack Zoltán egyik főszervező idén is már előre értesítette Korsós Sándort a csomorkányi úti intézmény vezetőjét, készüljenek 27-én is a ajándékra. A közös főzőcskézés most az egyik városszéli utca egyik házánál esett meg, igen jó hangulatban. Egy bográcsban palócleves, Lázár Zsolt vezetésével, a másikban gulyás főtt Fazekas János kezei alatt.

A szabadtűzi étkek remekül sikerültek, mindkettőt mindenki megkóstolta és mindkettőből vittek a hajléktalan szállóra. Az ott lakók éppen erre az estére készültek, várták is a finom, forró bográcsosokat. Köszönettel és jó étvággyal láttak neki a vacsorához.

Korsós Sándor még elmondta, egyre gyakoribbak a hasonló felajánlások, melyeket mindig hálával fogadnak.

A napot némiképpen beárnyékolta, hogy az egyik szakács mikor kipakolt kocsijából és az udvarra hordta a főzés kellékeit, az utoljára kint maradt bográcsnak már csak a hűlt helyét találta. Amíg hurcolkodott, az egyébként gyér forgalmú utcában valaki azt felkapta és elvitte. Így nemcsak a társaságot érte kár, de a jó szándékú kezdeményezést is kínos helyzetbe hozta a tolvaj. Egy másik kölcsönbográccsal végül megoldódott a főzési probléma.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.