Belföld

A jég szabaddá tesz

Zichy ligeti koripálya csúcsra járatva (Zichy ligeti koripálya csúcsra járatva)
Zichy ligeti koripálya csúcsra járatva (Zichy ligeti koripálya csúcsra járatva)

Gyakorlatilag zsúfolásig megtelik minden nap a Zichy ligeti korcsolyapálya

Már inkább ezrekben mérhető a napi látogatás, a műszaki hiba miatt egyhetes késéssel megnyitott Zichy ligeti műjégpályán. Ám ahogy egy széttárt karokkal korcsolyázó fiatalember mondta: a jég szabaddá tesz! Talán ennek köszönhető, hogy az ünnepek alatt, de főleg karácsony után már sorok álltak, hogy bejuthassanak a hétszáz négyzetméteres jégfelületre. Vitathatatlan, hogy a liget közepén, a zenepavilon köré elhelyezett műjég, a belváros közelsége miatt is mágnesként vonzza az embereket, de elsősorban hangulata miatt.

A siklás élvezete mellett érdemes óvatosnak is lenni, mert a jég veszélyes üzem, ezt igazolja, hogy volt akinek a szemöldöke és a lába bánta meg a rosszul sikerült esését. De természetesen a téli örömök egyik legszebb alkalma a korizás, ahol barátságok szövődnek vagy erősödnek meg. Jó látni, ahogy eltűnnek a kezekből a mobilok, a szemekből pedig a világháló fényei!

A tervek szerint február végéig üzemelő korcsolyapályát ingyen látogathatják a helyszínen előre bejelentkező iskola és óvodai csoportok.

A képgaléria mellett valamennyi képünket megnézhetik itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik