Belföld

Jobbik:kirabolta a kormány az országot

Vollner János (vollner jános)
Vollner János (vollner jános)

A párt szerint több millió ember elszegényedésének, lecsúszásának az éve volt 2013.

Volner János országgyűlési képviselő, a Jobbik parlamenti frakciójának helyettes vezetője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormányváltás óta is nőtt a létminimum alatt élők száma, a társadalom nem gazdagodott, hanem elszegényedett, ezért indokolatlan a “sikerpropaganda”. Hozzátette: voltak akik meggazdagodtak, de ők kevesen voltak, és elsősorban a Fideszhez köthetőek.

A képviselő szerint a Fidesz még ellenzékben több, a szocialisták által bevezetett megszorítást is kritizált és ígéretet tett ezek visszavonására. Ehhez képest a 25 százalékos áfát nem csökkentették, hanem 27 százalékra emelték, valamint a jövedéki adót is jelentősen emelték – mondta a képviselő.

Megemlítette Volner János azt is, hogy 2013 a Fideszhez közel álló vállalkozások közbeszerzési eljárásokon való sikerességének az éve is volt, emellett a Fidesz elvette a dohánytermékek forgalmazását a kiskereskedőktől és saját “hűbéresei” között osztotta szét, és ugyanez történt az állami földbérletekkel kapcsolatban is.

Gazdaságpolitikájuk eredménye az lett – folytatta -, hogy az ország hét földrajzi régiójából négy szerepel az unió 20 legszegényebb régióinak listáján. Emellett a korrupció minden kimutatás szerint még a szocialista kormányokhoz képest is nőtt, az adópolitikában pedig álságos intézkedéseket hajtottak végre: a bankokra, telekommunikációs cégekre kivetett különadót engedték áthárítani az ügyfelekre.

Volner János hangsúlyozta, hogy fokozódott az elvándorlás, százezrek hagyták el az országot, mert megszűnt a létbiztonságuk, megélhetésük, jövőképük, ezért egy Jobbik-kormánynak a folyamat megfordítása lenne a legnagyobb feladata.

A helyettes frakcióvezető végül közölte: Magyarország nem teljesít jobban, ehhez egy Jobbik-kormánynak kell felállnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik