Belföld

Holle anyó idén már nem rázza ki a dunyháját

Holle anyó (Holle anyó)
Holle anyó (Holle anyó)

Szilveszterig biztosan nem, január közepéig pedig jó eséllyel nem lesz hó.

A, hét végén helyenként esni fog az eső, a szél is megerősödhet. Sziveszter éjszakáján viszont tiszta, derült éjszaka várható, mérsékelt légmozgással, fagypont fölötti átlaghőmérséklettel.  A nappali maximumot 12 fok körül, az éjszakai minimumot fagypont fölé várják a meteorológusok a következő napokban.

Nézzük a részleteket:

Pénteken a Dunántúlon még helyenként lehet kisebb eső, zápor, nyugaton időnként a szél is megélénkülhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul, a legmagasabb 7 és 12 fok között valószínű.

Szombaton erősen és gyengébben felhős időszakok váltakoznak, több-kevesebb napsütés is várható. Az Északi-középhegység térségében helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor, de másutt nem valószínű csapadék. A déli, délkeleti szél északnyugaton gyakran megerősödhet. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között várható, a nappali maximumok plusz 6 és plusz 12 fok között alakulnak.

Vasárnap a Dunántúlon többfelé, a középső országrészben szórványosan várható eső, zápor, keleten nem valószínű csapadék. Emellett néhol megerősödhet a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 5-10 fokig melegedhet a levegő.

Jövő hétfőn kezdetben főként keleten még lehet elszórtan eső, illetve zápor, majd megszűnik a csapadék. Néhol megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb plusz 4 és plusz 9 fok között alakul.

Jövő kedden, az év utolsó napján változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Mérsékelt marad a szél, csapadék sem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között valószínű. Napközben 2-6 fokig melegedhet a levegő.

És akinek hiányzik a hó, ajánljuk Holle anyót rajzfilmen, amit  itt találtunk!

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik