Belföld
Dom-Szeged(1)(960x640).jpg (Dóm Szeged)

Biztonságos város Szeged, a megyeszékhelyek között

Jójárt Dániel
Jójárt Dániel

2013. 12. 27. 15:30

A bűnös megyeszékhelyek ranglistáján Szeged a középmezőnyben áll.

A legfrissebb statisztikai adatok és rendőrkapitányi beszámolók alapján, a hvg.hu, elkészítette saját „bűnös városok” listáját. A 19 megyeszékhely közül 9727 bűncselekménnyel, Szeged a 9. helyen áll a rangsorban, míg a felsorolást Székesfehérvár vezeti 18 449 bűncselekménnyel. Szomszédaink is vezető helyen szerepelnek: Kecskemétnek egyenest a második hely jutott, Szolnok a negyedik helyre futott be, míg Békéscsaba a tizennyolcadik helyen végzett.

A szeptemberben napvilágot látott, 2012-es statisztikák szerint azonban összesen 472 ezer bűncselekmény jutott a hatóságok tudomására, ez a szám pedig három éve folyamatosan emelkedik. Ha jobban kicsomagoljuk az adatokat kirajzolódik: tavaly ugyan csökkent a regisztrált bűnelkövetők száma, viszont 11,9 százalékkal nőtt az ismeretlen elkövetők elleni lezáratlan, vagy felfüggesztett nyomozás. Azonban jó hír, hogy az emberölések száma jelentősen csökkent, tavaly 221 esetben kísérletek meg és hajtottak végre ilyen támadást, és a rablások száma is csökkent.

Magyarországon a közbiztonság megítélése nagyon ellentmondásos, mert attól függ hogyan szól róla a politikai hatalom. A statisztika nem változik, ám az eredményeket lehet nagyon dicsérni és szidni is. A vezetésnek mindig van egy abbeli kényszere, hogy pozitív irányba javítson a számokon, hiszen főként e szerint ítéli meg őket a lakosság.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.