Belföld

Esővel, széllel búcsúzik a karácsony

eső (eső)
eső (eső)

Marad a már-már tavasziasan enyhe idő, de egyre többfelé borul be az ég.

Csütörtökön a nyugati országrészben élők erősen felhős égre tekinthetnek föl, míg a Dunától keletre akár több órára is kisüthet a nap. Estig a Dunántúlon, később egyre többfelé lehet elszórtan eső, zápor. A déli, délkeleti szél megélénkül, a Dél-Alföldön megerősödik, a Kisalföldön viharossá fokozódik. A hőmérséklet csúcsértéke 8-15 fok között várható. Késő estére északkeleten 0 és +5 fok lesz, de helyenként a leghűvösebb órákban sem csökken majd 10 fok alá a hőmérséklet.

Pénteken esős reggelre ébredhetünk, de napközben fokozatosan megszűnik a csapadék, és lassan feloszlik a felhőzet. Továbbra is tavaszias lesz a hőmérséklet, fagyra sehol sem kell számítani. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1, 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 11 fok között alakul.

Szombaton már alapvetően száraz idő ígérkezik, de reggel többfelé pára- és ködfoltok nehezíthetik a közlekedést. Marad az enyhe idő, viszont a szél többfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik. Kora hajnalban lehet gyenge fagy. A -1, +4 fokos reggel után, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 11 fok körül várható.

Vasárnap egy gyenge hidegfront éri el nyugat felől térségünket. Ez többfelé okozhat esőt, záport. A Dunántúlon időnként élénk széllökések is lehetnek. A -1, +4 fokos hajnal után a napi maximumok  4, 10 fok körül alakulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik