Belföld

Több mint 1000 tonna lomb hullott le Szeged fáiról

Véget ért az őszi levélszedés. Szeptemberben kezdődött és most ért a végére.

Szegeden szinte mindenhol lehetett látni nagy fehér zsákokat és a lelkesen gereblyéző munkásokat. Ősszel, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. dolgozóinak, az egyik főbb feladata, hogy a lehullott faleveleket összeszedjék.

A lombgyűjtést szeptember 16-án kezdtük meg, és folyamatosan végezzük a kedvező időjárásnak is köszönhetően. A munkákat ez év végéig majdnem teljesen befejezzük, mert a viharos szelek megtették hatásukat. A fokozatos levélvesztő fajok – platán, tölgy – maradék levelének szedését folytatjuk, de ez már nem számottevő. A munkát igyekszünk a komolyabb fagyok előtt befejezni, hogy ne tapadjon le a lomb a földre – nyilatkozta a delmagyar.hu-nak Makra László igazgató.

A nagyobb lakótelepi részeken nap mint nap dolgoztak a munkások és gyűjtötték a falevelet. A lehullott leveleket egy erre a célra elkülönített részen tárolják, komposztot készítenek belőle. Majd az elkészült komposztot felhasználják, ültetőgödörben talajerőpótlásra. A fák permetezését is befejezte a cég, így védve vannak a gombák ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik