Belföld

Szegény gyerekeknek villantott Hiltont a miniszter

balog zoltán hilton (balog zoltán, hilton hotel, )
balog zoltán hilton (balog zoltán, hilton hotel, )

Vacsorával egybekötött karácsonyi ünnepséget rendezett 40 rászoruló gyermeknek a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány vasárnap a Budapest Hiltonban.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az ünnepségen arról beszélt: az advent arra való, hogy „világosabb legyen az életünkben. Akkor azt is meglátjuk, hogy Magyarországon élnek szegények, akik segítségre szorulnak”. Az Orgio riportere a helyszínen járt, a menü libaerőleves zöldséggel, lúdgége tésztával, csirkemellfilé calvadossal ízesített gombamártással, zöldséges lasagne-val, brokkolirózsával és párolt rizzsel, desszertként pedig joghurttortát eperöntettel szolgáltak fel.

A Hiltonba! Mindenki!

A miniszter beszédében kiemelte: a református szeretetszolgálat nemcsak segít a rászorulóknak, hanem fel is hívja a figyelmet a problémákra. Eddig volt MTI-hír a bekezdés, az eseményről készült videóban pedig arról beszél Balog miniszter, hogy „vannak szegények, és jó ha látjuk ezt, ezért örültem hogy meghívtak”. Majd hozzáteszi: „Az a cél, hogy olyan emberek legyetek, ha elmentek az egyetemre, lesz szakmátok, legyen megélhetésetek, hogy el tudjátok hozni a gyereketeket a Hiltonba.”

Pál Sándor, a szeretetszolgálat kuratóriumának elnöke elmondta: advent utolsó vasárnapján negyven gyermeknek és fiatalnak szeretnének örömet szerezni. A szeretet lényege az, hogy “hittel, közösen együtt tudjunk ajándékot adni karácsony idején és a hétköznapokban egyaránt” – hangsúlyozta.

A karácsonyi ünnepségre 6 és 18 év közötti, nehéz körülmények között élő gyermekeket és fiatalokat hívtak meg többek között Budapestről, Miskolcról és Debrecenből. Érkeztek gyerekek a Kismamaházból, a Nevelőszülői Hálózatból és olyan családokból, amelynek kilakoltatás vagy más körülmények miatt veszélybe került a lakhatása.

Kötelező volt jönni

A vendégeknek színes programot szerveztek, egyebek mellett bűvészműsor szórakoztatta a gyerekeket. Ajándékként édességet, élelmiszert és ruhát tartalmazó „Nyilas Misi-pakkot” (reméljük, a cipőpasztát nem ették meg – a szerk.) állítottak össze a meghívottaknak.

A megjelentek többsége örült a meghívásnak, de az Origo riporterének az egyik kisgyerek azt mondta, ő nem akart jönni, de muszáj volt. „Magamtól inget és nyakkendőt sem szeretek hordani, de hát ez van” – tette hozzá a fiú. De sokan panaszkodtak arra, hogy hiába a luxus, volt, aki a gombát nem szerette a menüből, de olyan is akadt, aki sajnos nem ismerte a felszolgált ételeket.

A rászorulóknak tartós élelmiszert, ruhát, bébiételt, karácsonyi ajándékot, tűzifát, fejlesztő játékokat, a magányosan élőknek kedves gondolatokat tartalmazó képeslapokat és egyéb adományokat juttatott el karácsony előtt a szervezet.

Olvasói sztorik