Belföld

Lángokban állt a Railjet

Defektes autót gázolt Ikrény közelében a nemzetközi intecity. Egy kilométeren tolta maga előtt a kocsit a szerelvény.

A Hegyeshalom irányából Győr felé közlekedő nemzetközi gyorsvonat a síneken veszteglő személykocsinak ütközött este 8 és 9 óra között. Az autó műszaki hiba miatt „parkolt” a síneken.

Defekt miatt állt a pályán

Az elsődleges adatok szerint a gépkocsi vezetője a rendőrség ügyeletét értesítette arról, hogy járművével defektet kapott, ezért nem tud a vasúti sínekről továbbhaladni.

A sofőr nem sérült meg, a kocsi és a mozdony is kigyulladt

Időközben a vasúti átjáróhoz ért egy RailJet nemzetközi gyors, és az autót csaknem egy kilométer hosszan tolta maga előtt.

A Mávinform tájékoztatása szerint a mozdonyvezető megpróbálta a vonatot vészfékezéssel megállítani, de nem sikerült, csak jóval az ütközés után állt meg a szerelvény. A vonaton nagyjából 300 ember utazott, nem sérült meg senki. A gépkocsit a mozdony maga alá gyűrte. Az ütközés következtében az autó is és a mozdony is kigyulladt. A sofőr még időben észrevette a közeledő vonatot, így sikerült kiszállnia a járgányból, így sérülés nélkül megúszta a balesetet.

Kattintson a képre a galériához! Fotó: kisalfold.hu

Feljelentették az autóst

A rendőrség a helyszínelés és a műszaki mentés idejére a vasúti átjárót lezárta. Közveszély okozásáért az autó vezetője ellen feljelentést tett a győri rendőrség.

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

A tájékoztatás szerint a RailJet utasait mentesítő vonatot szállítja tovább. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon jelentős késésekre kell számítani. A megváltozott menetrendről és az egyes vonatok késéséről itt tájékozódhat!

Négy órás késések a vonalon

Győrben szerelvényt állítanak össze, hogy a RailJet mintegy 350 utasát a városba, onnan pedig Budapestre szállítsák. Jelenleg a vonatok egyik vágányon sem tudnak közlekedni. A Wiener Walzer nemzetközi vonat kerülő útirányon közlekedett a baleset miatt.

180-240 perces késésekre kell számítani a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon. A menetrend szerinti közlekedés a csak kedd hajnalra állhat helyre a Mávinform sajtóügyelete szerint.

Mit kell tenni, ha a síneken ragadunk?

Az alábbi videó részletesen foglalkozik a vasúti átjárókban ránk leselkedő veszélyhelyzetekkel. Ugyan már régebbi, mégsem idejétmúlt az oktatófilm. A balesethez hasonló szituációkról a videó 10. percétől esik szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik