Belföld

Karácsony a Kori ligetben

karácsony a kori ligetben (karácsony a kori ligetben)
karácsony a kori ligetben (karácsony a kori ligetben)

Száz gyermeknek tették szebbé az ünnepet a Kori ligetben.

Az elmúlt hét végén megnyílt Kori ligetben igazi karácsonyi hangulat volt. Idén második alkalommal fogtak össze a liget üzemeltetői a székesfehérvári Tesco áruházzal annak érdekében, hogy rászoruló gyermekeknek tegyék szebbé az ünnepet.

Száz csomagot állítottak össze

A Kori liget „angyalkái” közel százezer forint értékben választhattak játékokat kisebb és nagyobb gyermekeknek, fiúknak és lányoknak egyaránt. A Kori ligetben ma 29 család 46 gyermeke bontogathatta a szépen becsomagolt ajándékokat. Természetesen az összes csomag gazdára lel, hiszen azokat a szervezők a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ Családsegítő Központjával együttműködve még a holnapi gyertyagyújtás előtt eljuttatja a családokhoz. Az ajándékosztást követően, a Kori Liget jóvoltából, a gyerekek és kísérőik egy órán át ingyen korcsolyázhattak.

Február végéig várják a jég szerelmeseit

A Kori ligetben az idei évben a Zenepavilon előtt nincs pihenő kialakítva, így ezzel is nőtt a korcsolyázható jég felülete. A legmodernebb jégképző eljárással készült műjégpálya és szabadidős terület közel 700 négyzetméteren várja látogatóit február végéig. Az óvodás és iskolás csoportok – előzetes bejelentkezése alapján – idén is térítésmentesen korcsolyázhatnak a Zichy ligeti jégpályán hétköznap délelőttönként. A csoportok jelentkezését a helyszínen várják a szervezők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik