Belföld

Karácsony a Csillag téren

Vasárnap este a Csillag téren felállított karácsonyfánál több mint ezren ünnepeltek.

A Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület és Önkéntes Lakossági Mozgalom megrendezte idei karácsonyi ünnepségét a Csillag téren.

Kothencz János, a L.É.T. közösségi mozgalom megteremtője elmondta: a L.É.T-karácsonyok arra is jók, hogy elcsendesedjenek kicsit, és több idő jusson beszélgetésre, egymás megismerésére. Hozzátette: az elmúlt öt év alatt több ezresre nőtt a közösség, és több százan vannak azok, akik rendszeresen segítik munkájukat – olvasható  a szegedcafe.hu-n.

A L.É.T. nyugdíjasaiból szerveződött kórus karácsonyi dalokat énekelt, majd szaloncukor, csokoládé, karácsonyfadíszek és játékok vártak a jelen lévő családokra. A L.É.T. folyamatosan fejlődik, segítőinek és civil támogatóinak is köszönhetően. Rendezvényeiken több ezren vesznek részt, szembe menve azzal a sztereotípiára, hogy a lakótelepeken élők nem figyelnek egymásra és nem ismerik egymást.

A L.É.T. tagjainak továbbra is az a céljük, hogy tartós élelmiszereket és ruhaadományokat nyújtsanak a szociálisan rászorulóknak. Ezeken felül a közösség bővítésén is tovább dolgoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik