Belföld

Molnár Dixie a BFMK-ban – itt vannak a jegyek!

Jó buli lesz, mi szóltunk! A Vásárhely24 tíz olvasóját most elviszi a koncertre.

Bár havunk előreláthatóan nem lesz az idén Vásárhelyen, de programunk annál több, és jobb. A BFMK a könnyűzenei kínálatot egy nagyszerűnek ígérkező Molnár Dixieland Band koncerttel zárja, december 28-án 18 órai kezdettel.

Magyarország legrégebben fennálló és legismertebb nem fővárosi jazz-együttese, a szegedi Molnár Dixieland Band 1964-ben alakult meg egyetemistákból, amatőr zenészekből. Felléptek már olyan világhírű szólistákkal, mint Fatty George, Eddy Davis, Tony Scott, Joe Muranyi, John Mortimer, Ian Wheeler vagy Marcel Zanini. Ötletük és diplomáciájuk nyomán sikerült létrehozni 1998-tól a „Dóm Dixie Gála” című műsort a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán, mely az ország legelőkelőbb és páratlan bemutatója ebben a műfajban.

Itthon az egész országot bejárták 1964 óta koncerteznek, különféle jazz-fesztiválokon, klubokban, egyetemeken, kultúrházakban léptek-lépnek fel, évi 50-100 alkalommal.

Az együttes vezetője Molnár Gyula, egyetemi oktató, biológus, fotós, ornitológus, Juhász Gyula díjat, majd EMERTON díjat kapott. Az együttes az EMERTON díjat 2001-ben kapta meg. A zenekar 1994-ben a Salgótarjáni Nemzetközi Dixieland Fesztiválok szervező házigazdájaként Pro Urbe díjat, 1996-ban városukban a Szegedért Emlékérmet kapta. 2004-ben a 40 éves jubileum alkalmából Szeged Város Aranyérmét vehették át.

5 olvasónk párjával nézheti meg őket

BFMK-val közös játékunkban ismét sokan játszottak, köszönjük! Alábi 5 kedves olvasónk párjával most jegyet nyert a koncertre.

Horváth László

Balázs Norbert

Nánai Lajosné

Fodor Katalin

Forrai Béláné

Nekik szívből graulálunk! A többiek se szomorkodjanak, hasonló játékok továbbra is várhatók a Vásárhely24-nél!

A nyerteseket emailben is értesítettük, jegyeiket személyazonosságuk igazolásával a BFMK-ban vehetik át. Kérjük ezt december 23. 19 óráig lehetőség szerint tegyék is meg.

Jegyek a BFMK-ban még korlátozott számban vásárolhatók, elővételben 1800, a koncert napján 2500 Ft-os áron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik