Belföld

Veszélyben a Corvinus: leváltották a gazdasági vezetőt

corvinus (corvinus)
corvinus (corvinus)

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter visszavonta az egyetem gazdasági vezetőjének megbízatását, mert napi szinten veszélyeztetett volt az intézmény állapota.

Rostoványi Zsolt, a BCE rektora október elején Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez fordult segítségért, arra hivatkozva, hogy az intézmény vezetésének nem sikerült megfelelő együttműködést kialakítania az egyetem gazdasági főigazgatójával. Állítása szerint a nemzeti fejlesztési miniszter által 2012. október 15-én kinevezett és munkáltatóként a nemzetgazdasági miniszter felügyelete alá tartozó gazdasági főigazgató és az egyetem közötti véleménykülönbségek működési zavarokhoz vezettek.

A gazdasági igazgató, Rózsás Péter András október 5-én az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy minden intézkedését rektori engedéllyel, jóváhagyással hozta meg, a jogszabályok alapján járt el. Mint kifejtette: a Budapesti Corvinus Egyetem hosszú évek óta likviditási problémákkal küzd. Tavaly október 15-i kinevezése óta mindent megtett az intézmény gazdálkodásának rendezéséért.

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) szenátusa október 21-én határozatot fogadott el, amelyben Rózsás Péter András gazdasági főigazgató leváltását kezdeményezte a nemzetgazdasági miniszternél. A felsőoktatási intézmény akkor azt közölte, a döntést az egyetemen kialakult helyzetet mérlegelve hozták meg, amelyért a szenátus “elsődlegesen a gazdasági főigazgatót teszi felelőssé, és amelyben az egyetem szakszerű működését és gazdálkodási tevékenységét most már napi szinten veszélyeztetettnek ítéli”.

November 19-én a BCE hallgatói önkormányzata közleményben utasította vissza a gazdasági főigazgató állításait, miszerint a hallgatói ösztöndíjak kifizetésének elmaradása a hök felelőssége. Szerintük mára a megfélemlítés általánossá vált.

Rózsás Péter András erre úgy reagált, hogy értelmezhetetlen a hallgatói közlemény, és egyúttal visszautasította a megfélemlítésre, nyomásgyakorlásra vonatkozó és más, minden alapot nélkülöző vádakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik