Belföld

Torlódás várható Röszkénél

röszkei átkelő (röszkei átkelő)
röszkei átkelő (röszkei átkelő)

Az ünnepek közeledtével folyamatosan intenzív forgalom várható Röszkén egészen január közepéig.

Karácsonyig várhatóan a kilépő oldali forgalom növekszik meg a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen, míg az ünnep után mindkét irányban jelentős torlódások alakulhatnak ki. A pravoszláv karácsonyt követően (2014. január 8-tól) a határátkelőhely belépő oldalára nehezedik majd nyomás előreláthatóan egészen 2014. január 20-ig.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség együttműködve más rendőri szervekkel és a pénzügyőrökkel ebben az évben is arra törekszik, hogy az ünnepek idején bonyolított forgalom a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Ennek érdekében a szolgálatot úgy szervezik, hogy az átkelő mindkét irányban teljes kapacitással működhessen. Amennyiben a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán mégis torlódás alakul ki, a rendőrök a forgalmat Tompa felé terelik az M5-ös autópálya 173-as kilométerénél. A rendőrség felvette a kapcsolatot az autópálya kezelőjével, így a kialakult torlódásokról már az M1-es autópályán kihelyezett táblákról is értesülhetnek.

A Tompai Közúti Határátkelőhely mellett a magyar és az uniós állampolgárok számára lehetséges kerülőt jelent a tiszaszigeti és az ásotthalmi határátkelőhely. Mindkettő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik