Belföld

Szegedi közgyűlés: lesz stadion, cukrászda és fűtés

Módosította az idei költségvetést a szegedi közgyűlés, ugyanakkor az is eldőlt, hogy a város megveszi az újszegedi Vígadót és támogatják helyi hőszolgáltatót.

A képviselők többek között arról vitatkoztak az ülésen, ki kell-e szertni a focit, illetve, kellenek-e új sportlétesítmények Szegednek. Nógrádi Tibor fideszes városatya egy építkezési sisakot hozott a polgármesternek Győrből. A polgármester a képviselő jövedelmét firtatva elmondta, hogy az MLSZ-től kapott fizetése tizede Botka Lászlóénak. A polgármester azzal zárta le a vitát: “az a baj, hogy a futballból él, és nem a futballért.”

Egyetértés volt viszont abban, hogy az adósságban úszó hőszolgáltatót megsegítik és támogatta a közgyűlés, hogy a Virág Cukrászda újra cukrászda legyen.

Szavaztak stadionépítés ügyben is, Nógrádi Tibor név szerinti szavazást kér. Botka László szerint törvénytelen az előterjesztés, de végül megszavazták.

Nem lesz viszont jövőre Armel Operafesztivál, mivel Botka László szerint a Fidesz frakció nem szavazta meg az ehhez szükséges költségeket. Nem kapott pénzt az Ifjúsági Ház és Rendezvényközpont sem, mivel az erről szóló előterjesztést leszavazták a képviselők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik