Belföld

Rövidesen megkezdődik a szénszünet a szegedi egyetemen

szegedi tudományegyetem (könyvtár)
szegedi tudományegyetem (könyvtár)

A karácsony és szilveszter közötti munkanapon, valamint az újév első napjaiban zárva marad az egyetemi épületek többsége.

Csak a betegellátás, és a közoktatási feladatokat ellátó épületek használatát biztosítják ez alatt a két hét alatt. December 22. és 2014. január 5. között a hivatali ügyintézés is szünetel, az épületekbe bejutni, illetve ott tartózkodni nem lehet, e helyeken a fűtés és az áramhasználat korlátozott. Az ehhez hasonló úgynevezett „szénszünettel” tavaly mintegy 150 millió forint energiaköltséget takarított meg az SZTE. Úgy tudjuk, egy kollégium marad nyitva, a többit bezárják erre az időszakra.

A szénszünethez alkalmazkodva a Klebelsberg Könyvtár is bezár december 21-én 13 órakor, s legközelebb 2014. január 6-án 8 órakor nyit ki újra. A múlt évhez hasonlóan a könyvtár a következőkkel igyekszik segíteni az SZTE polgárok vizsgákra való felkészülését. A bezárást megelőző hetekben kikölcsönzött dokumentumok a könyvtár januári nyitását követő napokra eső lejárati dátumot kapnak. 2013. december 16. és 21. között az SZTE hallgatói és nem oktató dolgozói 10 helyett 15 könyvet kölcsönözhetnek, valamint december 21-én 11 órától január 6-án 8 óráig a szakolvasói terekből kikölcsönözhetők az egyébként csak éjszakára kivehető példányok is. A könyvtár dolgozói kérik az olvasókat, hogy a korábban lejáró kölcsönzéseiket időben rendezzék, mert a késedelmi díj számlálása a bezárás alatt is folytatódik.

A téli üzemszünetet követően az SZTE egységei 2014. január 6-án kezdik meg szokásos működésüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik