Belföld

Perel a Gyermekrák Alapítvány

„A valótlan állításokat és valós tényeket hamis színben feltüntetőkkel szemben megtesszük a jogi lépéseket" – írják. A betegszállító autót pedig az alapítvány elnöke költségkímélés miatt tárolja a saját garázsában.

A Gyermekrák Alapítvány közleménye szerint a hírt elindító internetes portál egyetlen állítása valós csupán. Nevezetesen az, hogy a betegszállító autója felhajtott a sínekre. Ezért már az alapítvány elnöke, Balogh István nyilvánosan elnézést kért, és figyelmeztette a gépkocsivezetőt, hogy ez többet nem fordulhat elő. Baloghék szerint a cikkíró figyelmen kívül hagyta a részére írásban és szóban elmondott tényt, mely tartalmazta, hogy a betegszállító gépjármű azért teszi meg az utat Budaliget és a Rákóczi tér között, mert az Alapítvány elnöke költségkímélés szempontjából saját garázsában adott helyett a gépkocsinak.

Az alapítvány úgy véli, a róluk cikkeket író médiumok a közlekedési szabálysértést arra használták fel, hogy a továbbiakban súlyos, megalapozatlan vádakkal támadják őket és Balogh István személyét.

Az általuk megtévesztőnek nevezett cikkek miatt ma már az ügyet politikai megnyilvánulások is kísérik, és sehol nem említették meg, hogy az alapítvány Magyarországon egyedülálló nagyságrendű összeget, közel 3 milliárd forintot fordított kórházak, orvosok, és legfőképp a rákos, beteg gyermekek és családtagjaik támogatására.

A Gyermekrák Alapítvány és elnöke úgy döntött, hogy mindaddig nem tesz újabb nyilatkozatot a médiában, míg a kilátásba helyezett vizsgálatok eredményei nem születnek meg.

Olvasói sztorik