Belföld
Varoshaza(2)(960x640).jpg (1)

Több mint 1,2 milliárd forintot kap a város

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 12. 19. 17:50

Részben a Fűtőerőmű megvásárlására, részben pedig a helyi közösség számára fontos fejlesztésekre fordítják az újabb kormányzati támogatást.

A Magyar Közlönyben is megjelent a döntés, hogy önkormányzati feladatok támogatása címen Székesfehérvár ismét jelentős összegű pénzügyi segítséget kap.

A kormány döntéséről Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője számolt be: “Újabb örömteli kormánydöntés született, hiszen 1,25 milliárd forint egyszeri, év végi támogatásban részesült Székesfehérvár Önkormányzata. Azt gondolom, hogy jó helyre kerül a városban ez a támogatás, és ez az évzáró döntés kellő alapot biztosít ahhoz is, hogy a 2014-es évet bizakodva kezdhessük el. Augusztus óta olyan kormánydöntések születtek, melyeknek köszönhetően Székesfehérvár az eddigieknél is dinamikusabb fejlődési pályára állt.”

A támogatási összeg felhasználásáról Cser-Palkovics András polgármester tájékoztatott, aki kitért arra is, hogy milyen új lehetőségeket teremt a kormányzat által biztosított évvégi pluszforrás. Mint elhangzott: még idén, az elkövetkező napokban ez a támogatási összeg meg is érkezik az Önkormányzat számlájára.

„Minden segítség fontos a város életében és lehetőséget ad újabb fejlesztések elindítására. Székesfehérvár esetében szerencsére ezek a források nem arra szolgálnak, hogy hiteleket vagy működési feladatokat fizessünk belőlük, hanem arra, hogy tartalékot képezzünk és további fejlesztésekről döntsünk. Február közepére várható a költségvetés elfogadása, azzal határozunk majd ennek a támogatásnak a sorsáról is, addig betétként kamatozik a város bankszámláján. Januárban dől el, hogy mennyi támogatást kapunk a Fűtőerőmű megvásárlására a kormánytól, így akkor tudjuk majd megmondani azt is, mekkora összeg szükséges ebből a Fűtőerőmű megvásárlásához. Az 1,25 milliárd forint fennmaradó részéből – amely várhatóan több száz millió forint lesz – pedig fejlesztéseket tudunk indítani. Fontos a Saára Gyula útfelújítási program folytatása, amely már eddig is hozott látványos eredményeket, de bőven van még felújítandó utca, járda és parkoló a városban. Szeretnénk 2014-ben egy intézmény-felújítási programot is elindítani, részben az itteni szabad forrásokból, részben pedig az újabb adósságkonszolidációs ütem keretében felszabadult összegből. Pontos keretszámokat a költségvetés elfogadása után tudunk majd mondani” – emelte ki a polgármester.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.