Belföld

Musical készült a Koldus és királyfiból

koldus és királyfi (koldus és királyfi, )
koldus és királyfi (koldus és királyfi, )

Új magyar családi musical ősbemutatóját tartják december 22-én a Vörösmarty Színházban.

Szurdi Miklós sok tömegjelenetet, ironikus elemeket, egy nagy, szerethető családi musicalt ígér: Azt tűztük ki célul, hogy egy olyan családi musicalt mutassunk be, amiben mindenki megtalálja a neki szerethetőt. A történet nagyon érdekes korban játszódik. Két ember teljesen váratlanul ismeretlen élethelyzetbe kerül. Egyikük felemelkedik, a másik mélybe repül. Nagy, romantikus, sikeres mesét szeretnék csinálni.

Az előadásról

Ugyanabban az időben két fiú születik a 16. századi Londonban. Az egyikük nyomortanyán, a másik a Buckingham palotában. A két fiú, Tom és Edward élete azonban egy véletlen folytán összekapcsolódik: a koldusfiú királyként, a királyfi pedig koldusként él tovább. Mindketten életre szóló tapasztalatokat szereznek.

Szurdi Miklós elárulta azt is, hogy hosszú válogatás után találtak rá a megfelelő Edwardra és Tomra, mivel nem találtak olyan ikerpárt, akik megfeleltek volna az elképzeléseknek. „Lehet valaki őrületesen jó, ha nem találunk egy hozzá hasonló fiút. A történet miatt ugyanis a koldusnak és a királyfinak nagyon kell hasonlítania egymásra.” Végül a rendezőnek mégis sikerült négy olyan, hasonló karakterű fiút találnia, akik kettős szereposztásban játszhatják a darabot.

Szurdi Miklós rendező és Döme Zsolt zeneszerző vadonatúj zenés darabját december 22-én mutatják be a Vörösmarty Színház nagyszínpadán.

További információért kattintson ide!

MTI fotó: Kallos Beáta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik