Belföld

Látványos tűzoltási bemutató lesz Székesfehérváron

tuzolto(960x640)(1).jpg (tűzoltó, )
tuzolto(960x640)(1).jpg (tűzoltó, )

Az érdeklődők szembesülhetnek a tűz pusztító erejével.

A kiégett lakás, az odaveszett anyagi javak és megfizethetetlen emlékek nem csak a karácsony ünnepi hangulatát, de emberi sorsokat is derékba törhetnek.

A katasztrófavédelem kiemelkedő feladata a tűzesetek megelőzése, ennek érdekében látványos tűzoltási bemutató lesz Székesfehérváron, a Palotai út 10. szám előtti parkolóban, a Volánbusz pályaudvar közvetlen szomszédságában, december 21-én 10 órától.

Elsőként a fehérvári önkéntesek bemutatják, hogyan kell a meggyulladt étkezési zsiradékot helyesen eloltani, milyen otthoni módszerek állnak rendelkezésre ahhoz, hogy ne legyen súlyos égési sérülés és jelentős anyagi kár a tüzes kaland következménye. A következő bemutató során egy nagyméretű fém konténerben elhelyezett karácsonyfát és átlagos szobai berendezési tárgyakat fognak meggyújtani, amit a tűzoltók természetesen eloltanak.

Az érdeklődők a tűz pusztító erején kívül azzal is szembesülhetnek, hogy a gyulladás pillanatától a mindent felemésztő lángtenger kialakulásáig csupán percek telnek el.

Az alábbi videón egy Budapesten megtartott hasonló bemutató látható:

A rendezvényt a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság közösen szervezi, amelybe bevonták a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetséget és a Fehérvári Tűzoltó Egyesületet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik