Belföld

Csütörtökön végre kisüthet a nap

Déli légáramlatok fújják el a szürkeséget felőlünk a Dunántúlon.

Csütörtökön a Dunántúlon feltámad a déli, délkeleti szél, így itt több helyen felszakad a hidegpárna, és a nap is kisüthet. Máshol marad a borongós, szürke, hideg, téli idő. Napközben ahol kisüt a nap, ott 2-7 fok között lehet délután a maximum-hőmérséklet, a borús tájakon 1, mínusz 2 fok várható – írja előrejelzésében az Időkép.

Pénteken egy gyenge hidegfront közelíti meg hazánkat, helyenként megélénkülhet az északnyugati, nyugati szél, jelentéktelen csapadék viszont csak néhol alakulhat ki kis eséllyel. Napközben az ország északi felén lesz a hidegebb idő.

Szombaton ismét nyugodt, csendes időre van kilátás, inkább csak az Alpokalján lehet némi légmozgás. Ismét sok lesz felettünk a felhő. Hajnalban sok helyen fagypont alá csökken a hőmérséklet, napközben 0 és plusz 5 fok közötti értékekre van kilátás.Vasárnap folytatódik a csendes, nyugodt, borongós idő, csapadék nélkül, hajnalban fagypont körüli hőmérsékletekkel, viszont ismét többfelé párássá, ködössé válhat a levegő a reggeli órákra. Hétfőn elszórtan kisebb eső kialakulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik