Belföld

VOLT: jönnek az első nevek

A dán Volbeat, a brit Bring Me the Horizon és a nyugat-európai fesztiválok egyik sztárja, az amerikai MGMT is fellép a soproni VOLT Fesztiválon, amelyet 2014-ben július 2. és 5. között rendeznek meg, immár 22. alkalommal.

A VOLT Fesztivált a European Festival Awards versenyén néhány hete a közepes méretű fesztiválok kategóriában a legjobb tíz közé jelölték, a díjakat januárban adják át Hollandiában.

A 2007-ben Oracular Spectacular című albumával berobbant MGMT érett rockzenekarrá vált az elmúlt években és két újabb lemezt – Congratulations (2010), MGMT (2013) – készített. A csapat zenéjében David Bowie artpopja keveredik Beatles-es ízekkel, pszichedéliával, folkrockkal, Queen-es glamrockkal.

A sheffieldi Bring Me the Horizon a metalcore stílus kiváló képviselője, amely nevét egy Jack Sparrow-idézetből vette a Karib-tenger kalózaiból. A grindcore, death metal és emo alapokból építkező zenekar idei albuma, a Sempiternal már a negyedik, a csapat ennek anyagát mutatja be jövőre a VOLT-on. A lemez producere Terry Date volt, aki korábban a Kornnal, a Deftonesszal, a Limp Bizkittel, a Panterával, a Helmettel, a Slipknottal vagy az Incubusszal is dolgozott.

A 2001-ben alakult dán Volbeat a punk, a country, a klasszikus rock’n’roll és a metál elemeiből egyaránt merít, sikereinek egyik kulcsa Michael Poulsen fantasztikus énekhangja. A négyes idei, Outlaw Gentlemen & Shady Ladies című albumáról a Room 24 című dalt Grammy-díjra jelölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik