Belföld

Százezer forint a hátrányos helyzetűeknek

A könnyüket morzsolták a rászorulók, miközben átadták nekik az étellel megpakolt szatyrokat.

Liszt, cukor, káposzta, édesség, kakaó, tészta, tartós tej… Hétköznapi, elérhető dolgok. Vagy mégsem? – merül fel bennem a kérdés, amikor látom – az egyébként ápolt, normális külsejű – anyukát két kislányával átvenni az élelmiszer csomagot, szájukon hatalmas, hálás mosollyal. Az anyukát és családját akikkel, ha nem egy adományosztáson találkozok, talán sosem tudom meg, mennyire nehéz helyzetben vannak.

December 18-án, a Királykút Emlékházban tartott Földi Zoltán, önkormányzati képviselő adományosztást a körzet rászorulóinak. Egészen pontosan tíz, a családsegítő központ munkatára által kiválasztott családnak.

A csomagok az alapvető élelmiszerek mellett édességeket is tartalmaznak, az ünnepre való tekintettel – mondta el Földi Zoltán, majd hozzá tette: Összesen 100 ezer forint értékben vásároltak be a rászorulóknak a képviselői keret terhére, hogy kellemesebb karácsonyt tudjanak biztosítani.

Az átadáson többen is meghatódtak miközben átvették a szatyrokat. Látszott az arcokon, mekkora segítség ez, és hiába voltak nehezek a csomagok, senkinek – még a legkisebbeknek sem – jelentett gondot a cipekedés, ha ilyen édes a teher.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik