Belföld

Nem garázdaság az Orbánnak üzenő molinó

lanchid(960x640)(1).jpg (lánchíd, )
lanchid(960x640)(1).jpg (lánchíd, )

Megszüntették a "Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!" feliratot a Lánchídra kifeszítő két politikus elleni eljárást.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság megszüntette az Együtt-PM két politikusa, Tordai Bence és Barabás Richárd ellen garázdaság miatt indított eljárást – közölte szerdán a választási szövetség az MTI-vel. A két politikus október 31-én egy molinót feszített ki a Lánchídra, “Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!” felirattal.

Az Együtt-PM közleményében azt írta, hogy a két férfi “Orbán Viktor kirekesztő megnyilvánulásai” ellen tiltakozott, a véleményüket fogalmazták meg, de kihívóan közösségellenes magatartással, garázdasággal vádolták meg őket.
Hangsúlyozzák, hogy a bíróság kimondta, amit tettek, “szándéka szerint és ténylegesen sem volt antiszociális jellegű és éppen ezért alkalmatlan volt erkölcsi felháborodás keltésére is”.

Fotó: MTI

A végzés rögzíti, hogy céljuk “a társadalom figyelmének felhívása volt, és a módszer alkalmas volt arra, hogy a cselekmény miatt nagy nyilvánosságot kapjon” a véleményük. “Hiányzott tehát a cselekmény közösségellenessége, öncélú antiszocialitása és a közösségi normák semmibevétele” – teszik hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik