Belföld

Fehérvárról is megjelent a Kincses Képeskönyv

kincses képeskönyv (kincses képeskönyv)
kincses képeskönyv (kincses képeskönyv)

A Vasvári Iskolában mutatták be az új kiadványt.

A ma bemutatott kiadvány a „Kincses Képeskönyv” című, gyerekeknek szóló, történelmi sorozat legújabb köteteként jelent meg ötezer példányban.

Tíz fejezeten át, az alapítástól napjainkig mutatja be Székesfehérvár történelmét olvasmányosan és nagyon érdekesen. Az olvasók a szövegezésen kívül csodálatos illusztrációkat láthatnak az ország történelmi fővárosának híres személyiségeiről, fontos épületeiről, utcáiról, tereiről, csatáiról, felemelő ünnepségeiről és eseményeiről.

Az eseményen jelen voltak az intézmény alsó tagozatosai, akik Székesfehérvár városának karácsonyi ajándékaként kapták meg a könyvet. Egy-egy példányt vehettek át a székesfehérvári általános iskolák vezetői, az intézményekbe pedig a napokban szállították ki a könyveket, melyeket valamennyi alsó tagozatos megkap karácsonyi meglepetésként, a 2013-as Szent István Emlékév tiszteletére.

Cser-Palkovics András elmondta: „A Szent István Emlékévben az egyik fő célkitűzésünk volt, hogy készüljenek olyan kiadványok, amelyek a gyerekek számára is bemutatják szeretett városunkat, Székesfehérvárt. Óvodásoknak és iskolásoknak szóló könyv, illetve munkafüzet már megjelent, és most itt vagyunk egy újabb, nagyon szép kiadvány bemutatóján. Köszönetünket fejezzük ki valamennyi közreműködőnek, akik segítették a Kincses Képeskönyv összeállítását és megjelentetését!” Székesfehérvár polgármestere azt kérte a diákoktól, hogy ismerjék meg és szeressék a várost, annak történelmi múltját és jelenét. Mint mondta: „Néhány év, illetve évtized múltán éppen a Ti feladatotok lesz, hogy egy, vagy akár több új fejezettel gazdagítsátok ezt a könyvet!”

Zágoni Balázs, a könyv egyik szerzője köszöntőjében méltatta azokat a helyi szakembereket és történészeket – szerzőtársát, Laczkó Gábort, valamint Dr. Demeter Zsófiát és Vízi László Tamást – akik közreműködtek a könyv szerkesztésében és megírásában. Ugyancsak köszönetét fejezte ki Jánosi Andreának, aki egy éven át dolgozott a szebbnél szebb illusztrációk elkészítésén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik