Belföld

Stone nem haragszik, csak új élményekre vágyik

Stone (Stone)
Stone (Stone)

Mindenét eladja, és elhagyja az országot Stone. A szegedi énekesleginkább Indiában szabadulna meg rossz emlékeitől.

“Sikerre vágyom, úgy érzem, túl az ötvenen is lehet valaki sztár.  Bebizonyítom, hogy erős vagyok, megállom a helyem a fiatalok között is.” Ezeket Kovács Stone nyilatkozta lapunknak tavaly, amikor az RTL Klub X-Faktor című műsorában egyre nagyobb népszerűségre tett szert, és sokan elismeréssel szóltak a szegedi rockerről, amikor a legjobbak közé verekedte be magát a tehetségkutató versenyben, ahol végül ötödik lett.

Stone-t lehet szeretni, lehet nem szeretni, de egy biztos: Csongrád megye székhelyén, ahogy mondani szokták, városképi jelentőségű figura, olyan személyiség, akinek szavaira, tetteire nagyon sokan odafigyelnek. Stone Szeged része, ezért is osztották meg olyan sokan a világhálón a róla szóló cikket, azt kérdezve: vajon igaz ez a kivándorlás, vagy csak követ dobtak az állóvízbe, hogy egy kicsit forogjon a neve.

– Igen, igaz, költözésre készülök – mondta el Stone, amikor megkerestük. – De nincs ebben semmi különleges, más is elvált már, más is érezte úgy, hogy szűk számára az a világ, ahol eddig élt. A házasságom valóban tönkre ment, de békességben váltunk el a feleségemtől. Ez a válás egyébként csak megerősítette, nem pedig megalapozta azt a szándékomat, hogy egy új közegben kezdjek más életet.

– Most úgy látom, legszívesebben Indiában élnék legalább fél évet, hogy kitisztuljon belőlem mindaz a rossz, negatív élmény ami lehúzott, de egyelőre csak annyi biztos, hogy elhagyom Szegedet, és Pestre költözöm fel pár héten belül. Már csak azért is, mert be kellett látnom, énekesként egyszerűen képtelenség vidékről elérni valamit. Talán hamarabb észre kellett volna vennem, hogy ez az ország annyira fővárosközpontú, hogy a vidékre az én szakmámban, de úgy érzem, nem csak ebben, már nem jut semmi figyelem.

– De most sincs késő, 54 éves vagyok, éppen olyan erős, mint az X-Faktor idején, vagy korábban, akár évtizedekkel ezelőtt. A kalandvágyam sem csökkent, vagyis indulok bele a világba, nem viszek magammal semmit, ami korábbi életemre emlékeztet. Csak egy ruha kell, meg pénz a zsebbe, és ma a világ ennyivel is beutazható. A zene pedig mindenhol egy nyelven szól, miért ne hinnék abban, hogy a világ bármely táján boldogulni fogok – mondta Stone. Többször is megismételve: “Nincs harag a szívemben, csak más kell, valami egészen más, mert ebben a közegben, ami körülvesz, most nem érzem jól magam.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik