Belföld

Siker: Ötvös Brigitta az öt legszebb között

Óriási sikert ért el a soproni lány. Közel 70 ország jelöltjét utasította maga mögé.

A nemzetközi Miss International szépségverseny sorozat 52 éves múltra tekint vissza, a résztvevők a világ minden részéről azért érkeznek a rangos megmérettetésre, hogy szépségük mellett elkötelezettségükkel is a nemzetközi barátságot erősítsék.

A 2011-es versenyen Virágh Nóra, tavaly Kozma Klaudia, a Miss International Hungary szépségverseny győztesei képviselték hazánkat. Idén Ötvös Brigittának szurkolhattunk, hogy fejére kerüljön a legszebb hölgynek járó korona.

Itt nézheti vissza a döntőt!

Helyi idő szerint kedden 9.30-kor kezdődött a döntő Tokióban, mely négy órán keresztül tartott, 12.30-ra pedig kiderül, ki lett a szépségkirálynő a több mint hetven gyönyörű versenyző közül. Az első helyezést e

Ötvös Bigitta nagyon szép helyezést ért el, hiszen több mint herven ország jelöltjét utasította magam mögé a versenyen azzal, hogy bekerül a TOP 5-be. Nemrég az alábbi sorokat posztolta Facebook-oldalára:

„Bent vagyok a legjobb ötben! El sem hiszem…Mindjárt folytatódik a döntő…Nagyon izgulok….:-)”

A dobogó harmadik fokára az Új-Zéland versenyzője állhatott, a második egy holland hölgy lett, az első díjat pedig a Fülöp-Szigetek jelöltje viheti haza.

Nagyon izgult a magyar lány

„A programok teljes koncentrációt igényelnek, hiszen minden angolul zajlik, figyelnem kell egy teljesen más világban zajló eseményekre és a világ minden pontjáról érkező versenyzőtrásaimra, miközben továbbra is rajtam van a szalag, ami emlékeztet arra a megtisztelő teherre, hogy itt és most én Magyarországot képviselem.

Elnézést, hogy egy kicsit össze-vissza írogatok! Nézzétek el nekem, mivel nagyon izgulok. Nagyon izgulok, hiszen mindjárt kezdődik a döntő. Japán idő szerint 17:30-kor (magyar idő szerint 09:30) ott kell állnom a zsűri előtt. Gyakorlatilag 4 óra múlva értelmet nyer minden, amit eddig csináltunk itt. A harmadik napja zajló próbák és a személyes felkészítés, amit a magyar szervezők utánam kiutazva biztosítottak nekem” – írta blogjában a verseny előtt Brigi.

Brigi és a vetélytársak a döntő előtt – fotó: Facebook

Az esélyesek közé sorolták

„Fáradt vagyok. Próbáltam pihenni tegnap, ahogy a helyi szervezők javasolták, de nem volt könnyű. Csodálatos emberek vesznek körül minket, minden más, mint otthon és olyan emberekkel talákozunk, akiket korábban csak az interneten láttunk. És, amitől még nehezebb, hogy mindehol az esélyekről hallunk.

Minden fontosabb honlap listázza az esélyeseket. Na tessék, leírtam: én is köztük vagyok! Talán mire ezt olvassátok, már vége is lesz az egésznek, és tudjuk az eredményt is. Én már akkor nagyon boldog leszek, ha be tudok kerülni a top 15-be, hiszen ez egy óriási és csodálatos rendezvény. Ezt tényleg csak itt lehet átérezni” – tette hozzá a soproni szépség.

„Lányok, mindenkinek javaslom, hogy jelentkezzen erre a versenyre, mert ezt nem szabad kihagyni! Bárhogy is alakul egy pár óra múlva, életem egyiklegjobb döntése volt” – osztotta meg a döntő előtt biztató szavait Brigi.

Kiképzőtáborban gyúrtak a sikerre

„Ritka alkalmak egyikében volt szerencsénk, mivel 24 lány egy hétig “összezárva” szülhet némi konfliktust, azonban nálunk némi kisebb, szúrósabb megjegyzésen kivül nem volt más. Nagyon jó csapat alakult ki, sok barátság szövődött! Tulajdonképpen ezért is már megérte elmenni a versenyre. Rengeteget nevettünk, szòrakoztunk így talán nem sértek meg senkit azzal, hogy ha azt mondom, hogy nem igazán éreztük a versenyekkel járó feszültséget.

Az edzések mellett a mentális képességekre is nagy hangsúlyt fektettünk. Sok kommunikációs óránk volt, ahol azt kellett megtanulni, hogyan kell helyesen kommunikálni, mire kell odafigyelni a testbeszédnél, saját véleményedet kellett kifejtened az adott témában és ez mellett különösen fontos volt, hogy tanuljuk az angol nyelvet. Két csoportra osztottak minket így eldöntve azt ki mennyire tud angolul, és tudásunkhoz mérve foglalkoztak velünk.

Stresszesek voltak ezek az órák.. kemény kritikákat kaptunk, sok utasítást, hasznos tanácsokat, hogy mit hogyan csináljunk mikor prezentálunk. Nagyon fontos volt, hogy mennyire vagyunk talpraesettek és önállóak mivel a nemzetközi döntőn is egyedül kell helytállni és méltón képviselni Magyarországot” – osztotta meg naplójában a verseny kulisszatitkait a soproni lány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik