Belföld

Még több autóalkatrész Esztergomból

Autogyar(210x140)(1).jpg (autógyár)
Autogyar(210x140)(1).jpg (autógyár)

Bővítette karosszéria elemeket gyártó üzemét a Suzuki egyik legnagyobb beszállítója.

Az esztergomi Kirchhoff Hungária Autóalkatrész Gyártó Kft. több mint 2,5 milliárd forintos fejlesztése 34 új munkavállaló felvételét is jelentette, így már összesen 600 embert foglalkoztat az üzem.

Harmadik hónapja bővült az európai autópiac novemberben, amely úgy tűnik túljutott a mélyponton, 1,2 százalékkal több új személygépkocsit helyeztek forgalomba, mint egy évvel korábban – közölte kedden az európai autóipari szövetség (ACEA).

(MTI)

A Kirchhoff eredetileg a magyar Suzuki beszállítójaként telepedett le az országban – írja a cég közleménye alapján az MTI, majd a gazdasági válság miatt arra kényszerült, hogy további megrendelőkkel keresse a kapcsolatot. A cég partnerei között van ma már a Suzuki mellett a Skoda, a PSA, a VW, vagy a Mercedes is.

Két évre biztos megrendelések

A most lezárult fejlesztéseket közel 300 millió forinttal támogatta a magyar állam és az Európai Unió az Új Széchenyi Terv keretében. Bővítették a hegesztőüzemet és a présüzemet, a megnövekedett létszám miatt pedig az irodák területét is növelni kellett. Ezzel párhuzamosan új gyártóberendezéseket is beszereztek a cégnél, illetve információtechnológiai újításokat valósítottak meg. A fejlesztéseket, illetve a gyár bővítését a megrendelések számának növekedése tette szükségessé, mert a kft. a 2015-ig tartó időszakra hét újabb autógyártótól kapott megrendelést.

A cég háttere

A Kirchhoff Hungária Kft. tulajdonosa a német Kirchhoff Automotive GmbH, amely vezető szerepet tölt be a személygépkocsi karosszériaelemek gyártásában és beszállításában. A Kirchhoff Gruppe világszerte közel 10 ezer embert foglalkoztat, árbevétele 1,3 milliárd euró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik